Dit is de reden waarom je ’s avonds spierkrampen hebt en hoe je er vanaf komt!

Zeker 40 procent van de Nederlandse bevolking heeft last van spierkrampen. Je kunt er meestal niet veel aan doen. Spierkrampen ontstaan al snel als je fysiek een drukke dag hebt gehad bijvoorbeeld met verhuizen naar je nieuwe koopwoning of na het sporten. Vroeg werd gedacht dat het om RLS (restless legg syndroom) . Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het hier niet mee te maken heeft.

Maar wat is het dan wel?

De krampen voelen aan alsof je heel intensief hebt gesport. Maar je kan ze ook hebben als je heel de dag vrij passief was. Oorzaken hiervan kunnen zijn een gebrek aan kalium, calcium of magnesium. Zwangere vrouwen hebben ook vaak last van deze verschijnselen.

Gelukkig zijn er altijd natuurlijke en vooral gezonde manieren om de spierpijn te laten verdwijnen of te laten verminderen. Op de volgende pagina lees je precies hoe je ervan af kunt komen.